September 16, 2024
Ελευθεριου Βενιζέλου 223, Πέραμα Μυλοποταμου
Euro Cup Α1 Γυναικων

Πολυμένης: ”Να δημιουργήσουμε μια ομάδα μοντέλο, το παιχνίδι με την Κλουζ θα είναι γιορτή”

O προπονητης της γυναικειας ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή μιλησε για τα παιχνίδια με την Κλουζ αλλά και τις φιλοδοξιες της ομάδας την φετινη αγωνιστικη περιοδο

Ο προπονητής του Ηρακλή, Θοδωρής Πολυμένης, μίλησε στην εκπομπή «Woman to woman» του EOK WebRadio με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και την Εβίνα Μάλτση. Αναλυτικά είπε:

Για την προετοιμασία της ομάδας ενόψει του ευρωπαϊκού αγώνα με την Κλουζ: «Είμαστε πολύ καλά. Ξεκινήσαμε πολύ νωρίτερα λόγω της ευκαιρίας που μας δόθηκε να συμμετέχουμε στην Ευρώπη. Όπως γνωρίζετε, με βάση τα δικά μου “θέλω”, τα οποία τα ενστερνίστηκε όλη η διοίκηση και είμαστε στην ίδια φιλοσοφία, συμφωνήσαμε με κορίτσια μικρά ηλικιακά. Στηριχτήκαμε σε αυτά τα παιδιά. Έμειναν από πέρυσι η Αντζή και η Παπαροϊδάμη, οι οποίες είναι αυτές που “κρατούν” όλη την ομάδα εντός και εκτός γηπέδου. Πήραμε νέα παιδιά τα οποία τα πιστεύουμε πάρα πολύ και θεωρούμε ότι στο τέλος θα το χαρούμε και θα το χαρούν όλοι».

Για την ανακαίνιση στο «Ιβανώφειο»: «Έχουν γίνει πολλά πράγματα. Ο Γ.Σ. έχει κάνει τρομερή προσπάθεια. Έχει αλλάξει ριζικά το “Ιβανώφειο”, οι άνθρωποι βάζοντας το χέρι βαθιά στην τσέπη έκαναν τρομερή προσπάθεια, ανακαίνισαν όλους τους χώρους, τα αποδυτήρια, ακόμα και στων ανδρών. Έκαναν τα πάντα έτσι ώστε το γήπεδο να μπορεί να φιλοξενήσει πλέον και ευρωπαϊκούς αγώνες. Ένα σημαντικό πρόβλημα που είχαμε ήταν ο φωτισμός και άλλαξαν τελείως τον φωτισμό στο γήπεδο, είναι πλέον άλλο γήπεδο. Αυτό είναι απ’ τα σημαντικότερα πράγματα που έχουν γίνει μέσα».

Για το παιχνίδι με την Κλουζ (19/09) για τα προκριματικά του EuroCup Γυναικών: «Καταρχάς, ανυπομονούμε κι εγώ και οι αθλήτριες. Έχω περάσει από τέτοιες καταστάσεις εγώ, αλλά το βλέπω στα μάτια όλων των κοριτσιών, ξεκινώντας απ’ τη Μαρία Αυτζή, την οποία τη λέω εγώ “μαμά του λόχου”. Είναι αυτή που μαζεύει τα παιδιά και συνεχώς τα συμβουλεύει πώς και τι θα κάνουμε σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο κόσμος ανυπομονεί να έρθει στον αγώνα. Η ομάδα έχει πουλήσει πάνω από 300-400 διαρκείας. Οι άνθρωποι της διοίκησης του Γ.Σ. έχουν κάνει ενέργειες προς τα σχολεία. Έχουν στείλει προσκλήσεις δωρεάν προσέλευσης σε όλα τα μικρά παιδιά για να έρθουν να δουν τον αγώνα. Ετοιμάζουν πολλά πράγματα εκείνη την ημέρα. Ένα απ’ τα καλύτερα που θα γίνει είναι ότι θα έρθει η ομάδα του 1972, όπου τότε έπαιξε τελευταία φορά στην Ευρώπη η ομάδα, και θα παρευρεθεί σε αυτόν τον ευρωπαϊκό αγώνα και θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου, την οποία την έχει “χτίσει” ο Υπεύθυνος του γυναικείου τμήματος, συν κάποια άλλα happenings. Εκείνη η μέρα θα είναι σαν γιορτή, εκτός του αγωνιστικού. Μάλιστα, το παιχνίδι θα το μεταδώσει η ΕΡΤ3. Είναι πολύ σημαντικό και ευχαριστούμε το κανάλι για τη βοήθειά του σε αυτήν την προσπάθεια».

Για τη φιλοσοφία της ομάδας του: «Δεν έχουμε μεγάλη οικονομική δυνατότητα, αλλά και περισσότερα χρήματα να είχαμε θα ήταν ίδια η φιλοσοφία και η λογική της ομάδας. Θέλαμε παιδιά “φρέσκα”, που να θέλουν και να αγαπούν αυτό που κάνουν, να έχουν όρεξη για δουλειά. Κάνουμε τη μέρα 5-6 ώρες προπόνηση και τα παιδιά είναι έτοιμα μισή ωχρά με τρία τέταρτα πριν. Αυτό σού δίνει την όρεξη καθημερινά να περιμένεις πότε θα έρθει η ώρα της προπόνησης για να δουλέψεις μαζί τους και αυτό με ευχαριστεί».

Για τον στόχο τού Ηρακλή τη νέα σεζόν: «Βάσει του ρόστερ που στήσαμε, θέλουμε όσο μπορούμε πιο γρήγορα να πετύχουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε. Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πολύ δύσκολο για όλες τις ομάδες. Θα είναι δύο ταχυτήτων. Να προσπαθήσουμε να πάρουμε τις νίκες που πρέπει, έτσι ώστε να αποφύγουμε τα play-out. Αυτό θα το δούμε παιχνίδι με παιχνίδι, γιατί το δύσκολο που έχουμε εμείς να αντιμετωπίσουμε είναι τη διαχείριση των μικρών ηλικιακά παιδιών. Οι ξένες είναι επαγγελματίες και θα κάνουν αυτό που θα τους πούμε, αλλά το θέμα είναι όλο αυτό το “δέσιμο” και ο χαρακτήρας που θα “χτίσουν” τα παιδιά αυτά για αν ανταπεξέλθουν σε δύσκολες καταστάσεις. Πρέπει να το μαζέψουμε όλο αυτό και να το φέρουμε εις πέρας».

Για το ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει ο ίδιος φέτος: «Το πρώτο και βασικότερο είναι να φτιάξει ο Ηρακλής μια ομάδα μοντέλο στο πρακτικό κομμάτι, μια ομάδα που θα τη χαίρεται ο κόσμος και θα του αρέσει αυτό που βλέπει. Αυτό που λέω στα κορίτσια μου, τα 7-8 κορίτσια που είχαν συμμετοχή στις εθνικές ομάδες, να παρουσιαστούν έτοιμα για την επόμενη χρονιά στις υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων. Ακόμα και για την Αγγελακίδου, η οποία έπαιξε στην Εθνική Νεανίδων της Αλβανίας. Όλα αυτά τα παιδιά, βλέποντάς τα πριν την προετοιμασία και δουλεύοντας μαζί τους, θεωρούμε ότι έχουν πολλά να δώσουν ακόμα σε σχέση με αυτά που είδαμε εμείς και θα τα βοηθήσουμε να προχωρήσουν».

Για τη συνεργασία του με τη διοίκηση με τους συνεργάτες του: «Οι άνθρωποι μου έχουν δώσει εν λευκώ το τεχνικό κομμάτι. Αυτήν τη στιγμή η διοίκηση απαρτίζεται από 6-8 ανθρώπους όπου ο καθένας έχει τον τομέα του. Υπάρχει ο γιατρός μας καθημερινά στο γήπεδο και είναι ευτυχία για έναν προπονητή να έχει όλο αυτό το team κοντά του καθημερινά, σε κάθε προπόνηση, είτε είναι πρωί, είτε είναι απόγευμα. Οι συνεργάτες μου, ο Γιάννης Λέκος, ο Στράτος Μανώλης, ο Θόδωρος Ονάσογλου, είναι εξαιρετικά παιδιά, έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Καθημερινά δουλεύουμε νυχθημερόν γι’ αυτό. Λειτουργούμε πάρα πολύ καλά, επαγγελματικά θα έλεγα».

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image
Choose Video