September 19, 2024
Ελευθεριου Βενιζέλου 223, Πέραμα Μυλοποταμου
Basket League Ολυμπιακός

Καλη εμφανιση και φιλικη νικη επι της Βιρτους για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Βίρτους με 78-66 με κορυφαιο τον Αλεκ Πίτερς και αύριο θα αντιμετωπίσει στον τελικό του International Basket Tournament Crete την Φενέρμπαχτσε.

Με πρωταγωνιστές τους Εβάν Φουρνιέ και Σάσα Βεζένκοφ, ο Ολυμπιακός «έτρεξε» ένα σερί 7-0 και προηγήθηκε με 7-3 στο 2’. Στην συνέχεια οι Ιταλοί πίεσαν στην άμυνα, οδήγησαν σε λάθη την ομάδα μας και με ένα επί μέρους σκορ 12-4, έφεραν τα πάνω κάτω και βρέθηκαν στο +4 (11-15). Ο Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος κλήθηκε λόγω των απουσιών των Φαλ και Μιλουτίνοφ να καλύψει το κενό στην θέση «5», έκανε αρκετά καλή δουλειά (20-22 στο 9’). Ωστόσο, η Βίρτους «χτύπησε» στα αμυντικά κενά των «ερυθρολεύκων» και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας μια διαφορά 6π. (20-26).

Ο Άλεκ Πίτερς έφερε το ματς στα ίσα (26-26), με δύο σερί τρίποντα. Ωστόσο, τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, τα συνεχή λάθη και κυρίως η περιφερειακή ευστοχία των Ιταλών, είχαν ως αποτέλεσμα να ανοίξει η Βίρτους την ψαλίδα στους 12π. (28-40 στο 16’). Η ομάδα μας, όμως, δεν εγκατέλειψε τη μάχη… Πίεσε στην άμυνα, έτρεξε στον αιφνιδιασμό και μείωσε στους 3π. (37-40). Η Μπολόνια, ωστόσο, αντιστάθηκε διατήρησε σταθερά το προβάδισμα μέχρι και την ολοκλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου.

Στην επανάληψη ο Μόουζες Ράιτ ανέβασε στροφές και κυριάρχησε στα ριμπάουντ και κατ’ επέκταση στις δύο ρακέτες, την ίδια ώρα που ο Τάιλερ Ντόρσεϊ βρήκε στόχο απο την γραμμή του τριπόντου και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο Ολυμπιακός να προσπεράσει με 51-49 στο 26’. Αυτομάτως ο αγώνας μετατράπηκε σε ντέρμπι με τους «ερυθρολεύκους» να κλείνουν τελικά το 3ο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 57-56, χάρη στο τρίποντο του Κώστα Παπανικολάου.

Με πιεστική άμυνα επιθετική αιχμή τον Άλεκ Πίτερς οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μια διαφορά της τάξης των 6π. (66-60 στο 35’), όμως, η Βίρτους εκμεταλλεύτηκε να αβίαστα λάθη της ομάδας μας και μείωσε στον πόντο (67-66). Ο Αμερικανός φόργουορντ, ωστόσο, δήλωσε και πάλι «παρών» και μαζί με τον Λούκα Βιλντόζα «καθάρισε» οριστικά (και με άνεση) την υπόθεση νίκη 78-66.

Στην Κρήτη δεν έχουν ταξιδέψει οι τραυματίες Σακίλ ΜακΚίσικ, Μουστάφα Φαλ, Νίκολα Μιλουτίνοφ και Κίναν Έβανς.

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image