October 6, 2024
Ελευθεριου Βενιζέλου 223, Πέραμα Μυλοποταμου
Basket League Μαρουσι Προμηθεας

Πέρασε από το Μαρούσι με σπουδαίο διπλό ο Προμηθέας

Ο Προμηθέας πατώντας γκάζι στο τρίτο δεκάλεπτο επικράτησε με 80-84 στο τέλος του Αμαρουσίου και μπήκε με το δεξί στο νεο πρωτάθλημα

Πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και δείχνοντας τεράστια ψυχικά αποθέματα μετά την ήττα από τη Νίμπουργκ, ο Προμηθέας Πάτρας έφυγε με ένα πολύ μεγάλο διπλό από την έδρα του Αμαρουσίου (80-84), στην πρεμιέρα της Stoiximan Greek Basketball League. H oμάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, παρά το μέτριο ξεκίνημά της στην αναμέτρηση, είχε σε εκπληκτική κατάσταση τον νεοφερμένο Τζόρνταν Ουόκερ, ο οποίος έκανε ονειρικό ντεμπούτο και άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια. Πέραν του Αμερικάνου γκαρντ, ιδιαίτερα μεστό ματς έκανε ο Ιγούντου και ο Κένι Ουίλιαμς, ενώ ο Καραγιαννίδης κυριάρχησε στους ”αιθέρες” με 14 ριμπάουντ και ήταν καταλυτικός για την νίκη. Από πλευράς γηπεδούχων, κορυφαίος ήταν ένας πρώην… Πατρινός, ο Κάμερον Ρέινολντς, όμως δεν ήταν αρκετός για να αλλάξουν τα πράγματα. Πλέον, όλα τα βλέμματα στρέφονται στον αγώνα της Τετάρτης στη Σαξονία, με αντίπαλο την Ράστα Βέχτα.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για τους ”Προμηθείς”, που είδαν τους γηπεδούχους να μπαίνουν πολύ δυνατά, με κύριους εκφραστές τους Τανούλη (εκτελεστικά) και Φρίντρικσον (δημιουργικά) και προηγήθηκαν γρήγορα με 6-1 και 10-4, δείχνοντας μια καλύτερη εικόνα στα πρώτα λεπτά και χτυπώντας συνεχώς στη front line. Η έλευση του Καραγιαννίδη στο ματς άλλαξε για λίγο την ροή του αγώνα και ο Προμηθέας έγινε πιο συμπαγής αμυντικά, ο Ιγούντου βοήθησε αρκετά στην επίθεση, όμως Ρέινολντς και Γιαννόπουλος έφεραν τη διαφορά στους 8 στο φινάλε του Α’ δεκαλέπτου (22-14). Στη Β’ περίοδο, με την είσοδο του Λούντζη και του Ουόκερ, οι ”Προμηθείς” βρήκαν σταθερές δημιουργικά και εκτελεστικά, Κένι Ουίλιαμς και Χρυσικόπουλος έβαλαν μακρινά σουτ και ο Προμηθέας πήρε τα ηνία προσωρινά (31-33, στο 15′). Η αντίδραση του Αμαρουσίου ήρθε διά χειρός Ρέινολντς και με τον Φρίντρικσον να δημιουργεί ξανά ρήγματα, το ημίχρονο έκλεισε με το Μαρούσι μπροστά στο σκορ (46-40).

Στην επανάληψη, τα πάντα άλλαξαν με τον Ουόκερ να βρίσκεται σε… οργιώδη κατάσταση και να φέρνει τούμπα το ματς. Τα μεγάλα σουτ του Αμερικάνου, που έκανε άνω – κάτω την άμυνα των γηπεδούχων και οι εφορμήσεις του προς το καλάθι διαφοροποίησαν την κατάσταση άρδην και οι ”Προμηθείς” πήραν αρχικά το προβάδισμα (46-51, στο 24′) και στη συνέχεια το διεύρυναν (50-58, στο 28′). Το Μαρούσι μπόρεσε στο φινάλε του δεκαλέπτου να ”ψαλιδίσει” την διαφορά με μεγάλο σουτ του Ρέινολντς (59-63) και έφτασε ως το -1 στο ξεκίνημα της Δ’ περιόδου, με αιχμή του δόρατος τον Σανόγκο. Σε εκείνο το σημείο, Βαρνάντο και Ουόκερ ενεργοποιήθηκαν εκ νέου και ο Προμηθέας ξέφυγε εκ νέου με +5 (68-73, στο 35′). Την κρίσιμη ώρα, ο Ουόκερ με ένα… απίθανο καλάθι έδωσε προβάδισμα νίκης στον Προμηθέα (76-81, στο 39′). Ο Ρέινολντς με ένα δύσκολο σουτ μείωσε στους 2 (80-82, 11,5” πριν τη λήξη), δίνοντας κάποιες ελπίδες στο Μαρούσι, όμως στο φινάλε, ο Κένι Ουίλιαμς έβαλε τις κρίσιμες βολές και καθάρισε τη νίκη για τους φιλοξενούμενους (80-84).

Τα δεκάλεπτα: 22-14, 46-40, 59-63, 80-84

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image