September 20, 2024
Ελευθεριου Βενιζέλου 223, Πέραμα Μυλοποταμου
Basket League ΠΑΟΚ

Μπούτσκος: ”Ο κόουτς Καντσελιέρι θέλει να περάσει τον χαρακτήρα του πολεμιστή στην ομάδα και οι παίκτες ανταποκρίνονται”

Ο Παντελης Μπουτσκος μιλησε για την νεα σεζον του ΠΑΟΚ, τις φιλοδοξιες του δικεφαλου του βορρά αλλά και το Μασιμο Καντσιελιερι οποίος ειναι ο πρωτος προπονητης στον ΠΑΟΚ

Ο assistant coach του ΠΑΟΚ, Παντελής Μπούτσκος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο ριπλέι» του EOK WebRadio με την Έλενα Βογιατζή και τον Μαρίνο Πρίντεζη. Αναλυτικά είπε:

Για την προετοιμασία του ΠΑΟΚ: «Ξεκινήσαμε πολύ νωρίς την προετοιμασία συγκριτικά με τις άλλες ομάδες. Σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας μας έχουμε μεγάλη ένταση, μεγάλο όγκο προπόνησης. Είναι πολύ απαιτητικές οι προπονήσεις που κάνουμε, οπότε τα φιλικά πραγματικά ήταν στο κατάλληλο σημείο για να κάνουμε μια προσομοίωση στις διοργανώσεις που έχουμε να παίξουμε και να δούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Είδαμε κάποια σημεία που χρειάζονται βελτίωση, είδαμε κάποιες αδυναμίες. Βγάλαμε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα ώστε να μπορούμε να πάμε βαθύτερα στο playbook και να δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε».

Για το τουρνουά στην Ιταλία στο οποίο θα συμμετάσχουν: «Θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε πολύ ισχυρούς αντιπάλους, οπότε όλες οι αδυναμίες θα φανούν πολύ πιο καθαρά. Θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας, θα πάρουμε το feedback, θα δούμε ακριβώς τι θα πρέπει να βελτιώσουμε σε άμυνα και επίθεση. Όλη η διαδικασία του ταξιδιού, των δύο αγώνων στη σειρά, είναι μια κατάσταση που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και στην Αττάλεια. Πραγματικά είναι ένα πολύτιμο τουρνουά για εμάς. Επίσης, αυτήν τη βδομάδα το φορτίο προπόνησης θα πέσει, γιατί επικρατεί μια κούραση η οποία ήταν στοχευμένη και λογικό να υπάρχει αυτήν την περίοδο. Θα πάμε στο φορμάρισμα της ομάδας και λίγο πιο στοχευμένα όσον αφορά τα σχήματα που θα παρατάξουμε και τις καταστάσεις που θέλουμε να δημιουργήσουμε».

Για το αν «έκλεισε» το ρόστερ: «Το ρόστερ μας “έκλεισε”, αφού όλο το καλοκαίρι ολόκληρος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ εργάστηκε ασταμάτητα, γιατί έχουμε μπροστά μας τη μεγάλη πρόκληση των προκριματικών του BCL. Ήταν πυρετώδης οι ρυθμοί που εργάστηκαν όλοι για να μπορέσουμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο οργανωμένοι και με μεγάλο ενθουσιασμό να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση».

Για το στυλ παιχνιδιού της ομάδας: «Ο κόουτς αρχικά θέλει να δώσει μια “ταυτότητα” και έναν χαρακτήρα πολεμιστή στην ομάδα. Το παιχνίδι μας θα χαρακτηρίζεται από up-tempo, με πολλές κατοχές, πολλή ενέργεια και μεγάλη ένταση και στις δύο μεριές του παρκέ. Αυτή είναι η γενική εικόνα του παιχνιδιού και του δόγματος που θέλει να επιβάλλει ο προπονητής μας».

Για το αν έχουν μπει στη διαδικασία να δουν τους πιθανούς αντιπάλους τους στα προκριματικά του BCL: «Σε μέγιστο βαθμό. Από αρκετά νωρίς έχουμε σκιαγραφήσει όλους τους πιθανούς αντίπαλους και κάθε φορά κάνουμε ανατροφοδότηση σε ό,τι καινούργια πληροφορία υπάρχει. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι η δική μας ομάδα, να προσέξουμε αυτήν περισσότερο, να έχουμε μεγάλο ενθουσιασμό, να βρούμε όσο το δυνατόν καλύτερη χημεία, πράγμα καθόλου εύκολο με 12 καινούργιους παίκτες και καινούργιο προπονητή. Και εκεί έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολύ αξιόλογους αντιπάλους, πολύ σημαντικούς οργανισμούς. Τόσο νωρίς στη σεζόν, που οι ομάδες δε μπορούν να είναι σε μέγιστο βαθμό ετοιμότητας, όλες θα πρέπει να “πολεμήσουν” για ένα τόσο σοβαρό διακύβευμα όπως οι όμιλοι του BCL».

Για το αν θα είναι έτοιμοι την ώρα του τουρνουά και τη στήριξη του κόσμου: «Είναι γνωστό στη μπασκετική κοινότητα πόσο μεγάλη είναι η θυσία που κάνει ο πρόεδρός μας, ο κύριος Χατζόπουλος. Πραγματικά με το παράδειγμά του έχει δώσει ένα νέο ορισμό του τι σημαίνει αφοσίωση στην ομάδα. Έχει δώσει τον τόνο και όλοι κινούμαστε σε αυτήν τη συνθήκη. Γνωρίζουμε την κατάσταση με τα οικονομικά δεδομένα, αλλά δε μας αποπροσανατολίζει. Είμαστε πάρα πολύ αφοσιωμένοι στο πώς θα “χτίσουμε” την ομάδα, ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε ομάδες με ψηλότερα ρόστερ, αλλά ούτε καν μάς απασχολεί. Θέλουμε να πάμε με ενθουσιασμό, με τον χαρακτήρα του πολεμιστή, να παίξουμε στο μάξιμουμ και να διεκδικήσουμε τις νίκες. Ο κόσμος έχει την εμπειρία μετά από τόσα χρόνια και έχοντας ζήσει όλη τη μετάβαση, οπότε αναγνωρίζει αυτό το μέγεθος της θυσίας και με ρεαλισμό και πολλή αγάπη και αφοσίωση συμπαραστέκεται στην ομάδα».

Για τη φυσική κατάσταση της ομάδας: «Όλο το καλοκαίρι όλο το επιτελείο ήταν σε διαρκή εγρήγορση για το πώς θα οργανώσουμε αυτούς τους κύκλους προετοιμασίας, έτσι ώστε να έρθει το φορμάρισμα εκεί που θέλουμε. Όλη η προσπάθεια έχει γίνει σε πολλά επίπεδα, στης φυσικής κατάστασης, των τεχνικών λεπτομερειών, στο “χτίσιμο” της ομάδας και στο scouting των αντιπάλων».

Για τον προπονητή της ομάδας, Μάσσιμο Καντσελιέρι: «Έχει πάρα πολλές παραστάσεις απ’ το πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι τελειομανής και εργασιομανής. Κάνουμε πολύ απαιτητικές προπονήσεις. Ακόμα και η πρωινή προπόνηση την ημέρα των αγώνων, ήταν πιο σκληρή και από το παιχνίδι. Είναι πάρα πολύ μεγάλος ο όγκος και κυρίως η ένταση της προπόνησης. Με αυτό θέλει να δώσει το DNA του πολεμιστή στην ομάδα. Έχει θέσει τον τόνο και πάνω σε αυτό κινείται όλη η ομάδα. Τα παιδιά ανταποκρίνονται με μεγάλο ενθουσιασμό, με πολύ υψηλό κίνητρο. Περιμένουμε το επόμενο τουρνουά για να δούμε πού ακριβώς βρισκόμαστε».

Για τον στόχο της ομάδας όσον αφορά τα νεαρά παιδιά: «Για εμένα είναι τεράστιο αυτό το θέμα και το προσεγγίζω με πολύ ενθουσιασμό. Πραγματικά θυμάμαι πώς βγάλαμε τον Αντώνη Κόνιαρη στα 16-17 του να παίξει και να κάνει την καριέρα η οποία μπορεί να ήταν πολύ μεγαλύτερη αν δεν είχε τους τραυματισμούς. Με ενδιαφέρει απίστευτα αυτό το κομμάτι, με ενθουσιάζει το να δώσουμε σε νεαρά παιδιά να δουλέψουν πολύ σκληρά και να τους δώσουμε το βήμα να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. Ένα κομμάτι που για ‘μένα είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα και πολύ μεγάλο κίνητρο. Θα ήταν ευχής έργον στο τέλος της χρονιάς να έχουμε έναν ή δύο παίκτες που θα έχουν κάνει το βήμα, θα έχουν ανέβει επίπεδο και θα μπορούν να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο».

Leave feedback about this

  • Quality
  • Price
  • Service

PROS

+
Add Field

CONS

+
Add Field
Choose Image